June 28, 2018

May 25, 2018

March 20, 2018

Please reload

Recente berichten

I'm busy working on my blog posts. Watch this space!

Please reload

Uitgelichte berichten

De dag van het gezondheidsonderzoek

March 13, 2018

Het loont de moeite om te informeren naar de prijzen die verschillende dierenartsen hanteren voor de röntgenfoto's (inclusief of exclusief de beoordeling van de Raad van Beheer).

In mijn geval was het verschil een kleine €200,-. Daar kan je best een paar kilometer voor rijden en nog genoeg overhouden om leuke andere dingen mee te doen.

 

Ike wordt getest op heupdysplasie (HD), elleboogdysplasie (ED), spondylose en lumbosacraalstenose.  Daarnaast wordt er bloed afgenomen voor eventuele aanleg voor Degeneratieve Myelopathie (DM). Niet dat er gezondheidsrisico's zijn bij de Hollandse Herders. Dit willen we (vanuit de vereniging) door goed onderzoek ook heel graag zo houden.

Klinisch gezien goed te volgen en daar sta ik helemaal achter. Ik wil er immers alles aan doen dat om gezonde pups bij de nieuwe baasjes af te leveren. Toch is het best spannend als je hond onder narcose (roesje) gaat. Ike wilde niet toegeven dat ze slaperig werd en deed haar uiterste best om te blijven staan totdat het echt niet meer ging. 

 

Door de dierenarts werd ze vakkundig en volgens protocol gefotografeerd. Doordat nu alles digitaal gaat, zijn de officiële foto's met een paar klikken bij de Raad van Beheer ter beoordeling.

Voordat ze een middel krijgt om snel wakker te worden, wordt nog een buisje bloed afgenomen voor onderzoek.

 

Een beetje groggy staat Ike op en wordt snel alerter. Wat ben ik blij dat ze weer wakker is. De rest van de dag lekker rustig aan doen!!

Share on Facebook
Share on Twitter
Please reload

Volg ons

I'm busy working on my blog posts. Watch this space!

Please reload

Zoeken op tags
Please reload

Archief
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square

© 2018 Kennel Oud Hollandse Waterlinie. Proudly created with Wix.com

This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now