20 juli  is Ike (Hanke van Old Diek) bevallen van 6 pups, 4 reutjes en 2 teefjes. Fiks ( Frabalyja's Fiks) is de vader van pups.

Ike is sociaal en vriendelijk naar mensen en kinderen. Ze is actief, leergierig en razend snel. Ze werkt graag, maar in huis is ze rustig.  Over het algemeen is ze onderdanig, maar staat haar mannetje als het nodig is. Ike heeft een goed instinct voor het schapenhoeden. Dit doet ze dan ook met overgave en is ze helemaal in haar element.  Speuren kan ze ook goed. En als het "boevenspoor" dwars door het bos gaat is dat natuurlijk geweldig. De "Boef" zal gevonden worden!

Fiks is een sociale energieke sterke jonge reu die al heeft laten zien dat hij veel in zijn mars heeft. Hij wil graag werken en heeft een goed instinct voor het schapenhoeden. Tijdens internationale schapenhoed wedstrijden (Traditional Style) heeft hij laten zien dat hij het hoge niveau aan kan.

Fiks beschermt zijn kudde, de dames in zijn roedel en het gezin.  Hij wil ook lief gevonden worden en knuffelt graag. 

 

Uit deze combinatie verwachten we honden die sociaal sterk zijn, goed met mensen zijn en niet moeilijk met andere honden. Maar ook honden met een goed instinct voor het schapenhoeden die graag willen werken voor de baas. We verwachten dat ze energiek, slim en leergierig zullen zijn.  Dus honden om actief mee bezig te zijn, zodat ze geestelijk en lichamelijk uitgedaagd worden. Dan zullen ze helemaal in hun element zijn.

Fiks en Ike zijn rastypische honden, zowel qua bouw als gedrag. Beide honden zijn gecontroleerd op HD, ED en rug. Op de foto's waren geen afwijkingen te zien. Ook zijn ze geen drager van degeneratieve myelopathie (DM). Beide hebben een DNA profiel. Ook de pups krijgen een DNA profiel, zodat zeker is dat Fiks en Ike de echte ouders zijn van de pups. Daarnaast worden de pups ontwormd, gechipt en geënt. Verder zal het DNA van de pups geanalyseerd worden bij MyDog DNA.

De pups zullen uitgebreid gesocialiseerd worden met mensen, kinderen,  vreemde geluiden, objecten, verschillende situaties, schapen en andere honden. U bent van harte welkom om kennis te maken met ons en Ike.

Ike

Fiks

© 2018 Kennel Oud Hollandse Waterlinie. Proudly created with Wix.com

This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now